Sveitsiläinen moottoriurheilija Simona de Silvesto on liittynyt joukkoon, joka lyttää ilmoille heitetyn ajatuksen pelkästään naisille suunnatusta formulaluokasta.

Bernie Ecclestone ideoi formula ykkösten rinnalle kilpasarjaa, jossa keskenään mittelisivät pelkästään maailman parhaat naiskuljettajat. Idea on saanut ristiriitaisen vastaanoton, joskin idean puolustajat ovat jääneet vähemmistöön. De Silvestro ei myöskään lämpene idealle.

– Mielestäni sen ei pitäisi tapahtua. Jos puhun itsestäni, olen pystynyt näyttämään jokaisessa ajamassani sarjassa kykeneväni olemaan nopea tai jopa nopeampi kuin miehet. En ymmärrä, miksi tarvitsisimme uuden sarjan, koska olen pystynyt osoittamaan olevani nopea, de Silvestro toteaa motorsport.comille.

– Jos kukaan meistä (naisista) ei olisi nopea, asia olisi tietysti eri. Mutta mielestäni naisiltakin löytyy vauhtia kilparadoille siinä missä miehiltäkin, ja olen osoittanut sen.

De Silvestro yritti itsekin päästä mukaan F1-maailmaan kilpakuljettajan roolissa, mutta neuvotteluista huolimatta ajohommia ei siunaantunut. Syynä oli vanha tuttu raha.

– Moottoriurheilussa, mutta formula ykkösissä erityisesti, kyse on aina rahasta. Voit olla hyväkin kuljettaja, mutta jos taustallasi ei ole oikeita henkilöitä, urakehityksesi tulee olemaan hankalaa. Ja se on harmi.

De Silvestro on tuttu nimi Amerikan kilparadoilta. Tällä hetkellä hän yrittää päästä mukaan legendaariseen Indy500-kilpailuun, jonka lähtöpaikat ovat tällä hetkellä jaossa.