Williamsin Valtteri Bottaksen manageri Didier Coton on otettu suojattinsa ympärillä käytävästä tulevaisuudenspekuloinnista.

Bottasta on viety median puheissa kovasti Ferrarille, mutta virallisia vahvistuksia neuvotteluille ei ole annettu mistään leiristä. Huhumylly tässä vaiheessa kautta on yleistä, eikä tallivaihdoksia tässä vaiheessa yleensä allekirjoiteta.

– Valtterin kannalta on mukava saada huomiota hänen sitoutumisestaan sekä uhrautumisistaan lajia kohtaan. Se on kaikki hyvin myönteistä, manageri-Coton toteaa motorsport.com-sivustolle.

Ferrari-huhut kiihtyivät erityisesti viime viikolla, ja tästä Coton on hivenen ihmeissään.

– Se mitä yleensä ajattelemme silly seasoniksi (spekulaatioiden kiireisin aika), ei ole vielä edes alkanut. Ollaan siis sen suhteen ihan rauhassa. Mutta en tajua, mistä viime viikon Ferrari-puheet lähtivät liikkeelle. Kyseessä on huhu, jonka ilmoillepäästäjästä minulla ei ole tietoa.

Ferrarin lisäksi Bottaksen tulevaisuudenvaihtoehtona on myös pysyminen Williamsilla. Coton uskoo brittitiimin olevan huipulla jatkossakin.

– Mielestäni Williams on huipputiimi. Valtteri on nyt tallissa ja hän keskittyy siihen täysillä. Näimme Espanjassa hänen kykenevän ajamaan erinomaisia kisoja. Aiommekin jatkaa puheita tallin kanssa ja katsoa mitä siitä seuraa.

Coton muistuttaa, että manageritiimin tehtävänä on pitää huoli, että Bottas saa haluamansa. Asioita ei pidä ajatella liian lyhyellä aikavälillä.

– Joskus kyseessä saattaa olla monivuotinen projekti. Tärkeintä on rakentaa tie tuota tavoitetta kohti, vaikkakin se veisi enemmän aikaa.