Formula ykkösten painopisteen muuttuminen suorituskyvystä kohti kestävyyttä tappaa lajia, sanoo entinen F1-kuski Derek Warwick. Englantilainen uskoo, että kiintiöt tietyissä auton keskeisissä osissa vievät lajista spektaakkelin.

– Ymmärrän täysin teorian vaihdelaatikkojen ja moottoreiden rajoittamisessa, mutta se tappaa lajin television ja katsojien kannalta, Warwick sanoi Sportal-sivustolle.

– Useimmat [kuljettajat] ajavat kymmenen kierrosta harjoituksissa, koska he säästävät jotain – moottoria, voimanlähdettä, vaihdelaatikkoa tai jotain muuta.

– Säännöt ovat vähän potku omaan nikkaan: periaate on oikea, mutta jotain on muutettava formula ykkösten tekemiseksi jälleen jännittäväksi, jotta kuljettajat näyttäisivät jälleen gladiaattoreilta. Tällä hetkellä he eivät sitä ole, he ovat kiillotettuja PR-koneita.

Lajin rasitus kuljettajalle on myös vähentynyt ja muuttanut muotoaan erityisesti verrattuna kahden tai kolmen vuosikymmenen takaisin aikoihin, ex-kuljettaja lisäsi.

– Meillä oli 1600 hevosvoimaa ja downforce, joka sai silmät pullahtamaan ulos. Me hyppäsimme autoista ulos fyysisesti ja henkisesti tuhottuina. Nämä [nykyiset] kaverit näyttävät siltä, kuin he olisivat ajaneet korttelin ympäri kahdesti, Warwick selitti.