Heikki Kovalainen sanoo, että hänen olisi jälkiviisasti ajatellen pitänyt jättää Lotus/Caterham -talli kauden 2011 jälkeen. Suomalaiskuski kertoo tuoreessa Autosport-lehdessä, että talli lupasi hänelle enemmän kuin pystyi tarjoamaan.

– Pysyin lojaalina tallille liian kauan. Kauden 2011 lopussa kahden vuoden jälkeen tallissa minulla ja katsojilla oli sellainen olo, että olin palauttanut hieman potentiaaliani, Kovalainen sanoi.

– Tunnelin päässä oli valoa. Ajoin hyviä kisoja ja pystyin tekemään tallikaverieni elämästä vaikeaa. Kauden 2011 lopussa minut äänestettiin yhdeksänneksi tallipäälliköiden äänestyksessä parhaista kuljettajista. Se oli hyvin lupaavaa.

– Silloin minulla oli muutamia tarjouksia isommilta talleilta, mutta Tony [Fernandes] ja Caterhamin johto lupasi, että talli on menossa eteenpäin ja sillä oli kaikki tarvittava ottaakseen seuraavat askeleet.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Kausi 2012 oli hiukan vaikeampi Kovalaiselle eikä tallin kilpailukyky osoittanut merkittävää kehitystä. Parhaaksi tulokseksi tuli Vitalin Petrovin Brasiliassa ottama 11:s sija.

– Kun mietin nyt asiaa päätös lienee olleen väärä. On helppoa sanoa näin nyt, mutta niin tapahtui. Se on nyt unohdettu ja osa menneisyyttä.

Kaudella 2013 Kovalainen ei tallissa enää kisakuski ollut. Tallin tapa kertoa asiasta ei arvostusta häneltä saa.

– Yksi ikävä asia, mikä häiritsee minua hiukan, on se, että en koskaan saanut julkista kiitosta tallilta oltuani siellä, Kovalainen sanoi.

– Sain johdolta tekstiviestin, jossa he sanoivat, että he aikovat korvata minut maksukuskilla ja siinäpä se. Olin siitä aika pettynyt. Se jätti kenties vähän katkeran maun.