Entinen F1-autosuunnittelija Gary Anderson on paljastanut Autosport-lehdessä hänen uransa ”hauskimman” tilanteen.

Britti kertoi lukijakysymykseen vastaten, että yksi mieleenpainuvimmista hetkistä tapahtui vuonna 1970 hänen työskennellessään McLarenilla. Insinöörin mukaan ”brasilialaiset viemäriputket ja James Hunt eivät sopineet hyvin yhteen”.

– Hänellä oli ikävä tapa tukkia ne säännöllisesti, Anderson kertoo.

– Jostain syystä päämekaanikkona minun vastuullani oli avata se seuraavaa kertaa varten. Pistin siis muovisen peitteen pöntön päälle ja suljin sen istuimella. Laitoin sitten ilmaputken läpi reiästä muovin keskellä ja iskin viemäriä noin 100 psi:n ilmanpaineella. Ei ongelmaa – viemäri aukesi ja me olimme valmiit seuraavaa kertaa varten.

Valitettavasti tapauksesta seurasi kyllä ongelmia kilpailevalle tallille.

– Lotus – siis oikea alkuperäinen Lotus – oli viereisessä pilttuussa ja seuraavana aamuna yksi heidän jätkistään tuli juttelemaan meidän varikollemme. Hän nauroi kippurassa, joten kysyin, mikä on vialla, Anderson jatkoi.

– Hän selitti, että edellisenä päivänä Peter Warr, Lotuksen tiimimanageri, oli pissalla heidän varikkonsa vessassa kun pönttö räjähti.