Entinen F1-kuljettaja ja nykyinen formulakommentaattori Marc Surer uskoo, ettei Fernando Alonson testionnettomuudesta ole kerrottu kaikkea.

– Aluksi ajattelin monien muiden tapaan Alonson saaneen sähköiskun autostaan. McLaren kertoo, ettei niin ole käynyt, mutta se on aina mahdollista. On mielenkiintoista nähdä, mitä tutkimusraportissa todetaan, Surer kertoo saksalaiselle Hamburger Morgenpost-lehdelle.

Surer löytää myös onnettomuudesta paljon hälyttäviä merkkejä.

– Eräs ratatoimitsija kertoi, että hän oli kahdeksan minuuttia tajuttomana. Se on paljon kauemmin kuin silloin, jos päänsä lyö vain kevyesti.

Surer nostaa esille myös erään mielenkiintoisen seikan Alonsosta

– Alonsolla on ollut ongelmia selän kanssa, se on ollut tiedossa. Ehkä häneen iski ensin noidannuoli.

– Mutkaan ei ajeta 135 kilometrin tuntivauhdilla, jos normaalisti ajetaan 230:n nopeudella. Ei ainakaan Alonso.

Surer on itsekin ajanut isoja onnettomuuksia. Hän peilaa omia kokemuksiaan Alonsoon.

– Kerran Silverstonen testeissä lensin ulos radalta ensimmäisellä kierroksella kylmillä renkailla ja heräsin vasta lääkintäkeskuksessa. Muistin silloin vain sen, että olin lentänyt aamulla Silverstoneen. Mutta Alonsolta katosi kaikki muisti 20 vuoden ajalta. Aivoissa on täytynyt olla jonkinlaista aiempaa vauriota. Luulen, että lääkärit tietävät enemmän kuin mitä kertovat julkisesti.

Surerin mielestä McLaren-talli on estänyt Alonsoa matkustamasta Melbourneen. Hän pitää sitä hälyttävänä merkkinä.

– Isku ei kuitenkaan ollut niin kova kuin Robert Kubicalla Montrealissa 2007, ja hän pystyi ajamaan heti yhtä kilpailua myöhemmin, Surer muistutti.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.