F1-talli Lotuksen tallipäällikkö Gerard Lopez on antanut sanallisen piiskansa viuhua mediassa.

Lotus on ollut viime aikoina taloudellisissa ongelmissa, eikä se suinkaan jaa ahdinkoaan yksin. Sarjan nykytilanne on sairas, ja syypään Lopez näkee sen päättävissä elimissä.

Lopez syyttää kuninkuusluokan hallinnon olevan vanhanaikainen, joka ei tee elettäkään auttaakseen hädässä olevia talleja.

– Mikä sponsoreita oikein pidättelee? Johtuuko se lajin ikimuistoisen vanhanaikaisesta johdosta ja organisaatiosta? Joka vuosi tiimeille jaetaan 900 miljoonaa dollaria, mutta järjestelmä antaa jatkuvasti liikaa niille, joilla on ja liian vähän niille, joilla ei ole, Lopez raivoaa ranskalaiselle Auto Hebdo-julkaisulle.

Lopez näkee sarjan kärsivän myös vanhankantaisesta lähestymistavasta yleisöön. Sosiaalista mediaa ei käytetä hänestä läheskään tarpeeksi. Hän näkeekin, ettei koko sarjalla ole kunnollista markkinointiosastoa.

– Formula ykkösten TV-katsojaluvut ovat olleet laskussa, vaikka radalla kilvanajo on ollut erinomaista. Lajin pitäisikin houkutella nuorempia faneja mukaan, mutta ei vain television kautta. Internet ja sosiaalinen media ovat työkalut.

– Kaikki tämä olisi korjattavissa helpostikin, mutta valitettavasti yksikään muu talli ei jaa samoja näkemyksiä ja agendaa kanssamme, Lopez toteaa.