Renault on ottanut yhteyttä FIA:an uusien superlisenssisääntöjen tiimoilta, kertoo Autosport.

Kaudesta 2016 alkaen superlisenssien myöntämisessä tullaan soveltamaan pistejärjestelmää, jossa eri moottoriurheiluluokissa koetusta menestyksestä saa pisteitä superlisenssiä varten. Saadakseen lisenssin kuljettajan on kerättävä kolmen vuoden aikana vähintään 40 pistettä.

FIA:n julkistamassa taulukossa hämmästyttävää kuitenkin oli se, että kun vaikkapa GP2-mestaruudesta saa 50 pistettä ja Formula 3 euromestaruudesta 40, Formula Renault 3.5 -titteli tuo ainoastaan 30.

Jälkimmäisenä mainitun mestareista on noussut suoraan formula ykkösiin muiden muassa Robert Kubica sekä viimeisimpänä Kevin Magnussen ja Carlos Sainz. Myös Robin Frijns on toiminut varakuljettajana kahdessa tallissa. GP2-mestareista kuninkuusluokkaan ei ollut noussut yksikään useampaan vuoteen.

Nimeltä mainitsematon tallipomo uskoo FIA:n tukevan pistetaulukollaan omia sarjojaan, joihin esimerkiksi Renaultin WSR ei kuulu.

– Tämä on ilmiselvästi poliittinen siirto. Selvästikin he haluavat rajoittaa mestaruussarjojen määrää, hän sanoi.

– Luonnollisestikaan en voi ymmärtää, kuinka 3.5-litraisten Renaultien ja GP2:n välillä on niin iso piste-ero. Sille ei ole loogista selitystä.