Äskettäin tehtävänsä Ferrarin teknisessä johdossa jättänyt Pat Fry sanoo Kimi Räikkösen vaikeuksille menneellä kaudella olleen tutut syyt. Insinööri on ehtinyt työskennellä suomalaisen kanssa jo ennen Ferrari-pestiään.

– Kimi on [Fernando Alonsoa] herkempi auton nokalle. Hän oli aivan samanlainen myös McLarenilla. Muistan yhden kauden, jolloin kokeilimme seitsemää erilaista etujousitusratkaisua autossa, Fry kertoi Autosportille.

Ongelma luonnostaan aliohjaavan F14 T:n säätämisessä on ollut siinä, että balanssia on täytynyt siirtää Räikkösen tapauksessa niin paljon nokkaa kohti, että auton perässä ei ole ollut enää pitoa.

– Kimillä on paljon vaikeampaa nokan kanssa kuin Fernandolla ja siinä vaiheessa kun nokka saadaan toimivaksi, perästä tulee ongelma. Jossain määrin pehmeämmillä renkailla tilanne ei ole niin paha. Katso vaikka Singaporea: hän vaihtoi superpehmeille ja löysi valtavasti vauhtia, Fry sanoi.

Kilpailukyvytön auto kuritti Alonson vauhtia vähemmän, sillä espanjalainen rasittaa enemmän eturenkaita, mikä pitää renkaiden lämmöt paremmin kohdallaan.

– On haaste saada eturenkaat toimimaan [Räikköselle]. On jatkuva kamppailu ymmärtää sitä, Fry jatkoi.

– Monen kuljettajan kuulee puhuvan näiden renkaiden haasteesta. Aloitat polttoaineensäästöohjelman ja menetät renkaiden lämmön ja balanssin. Pusket kovempaa ja se palaa takasin. Mitä enemmän rasitat eturenkaita, sitä paremmin pärjäät.