Pienten ja suurten tallien pomojen välillä syntyi harvinaisen mielenkiintoinen väittely FIA:n lehdistötilaisuudessa perjantaina Teksasin Austinissa Caterhamin ja Marussian tämänviikkoisten selvitystilojen vanavedessä.

Paikalla olivat pienistä ja keskisuurita talleista edustettuina Force India, Sauber sekä Lotus. Suurista paikalla olivat Mercedes ja McLaren. Ensin mainitut argumentoivat luonnollisestikin kulujen leikkausten puolesta, mitä seurasi vasta-argumentit holtittoman rahankäytön kannattajilta.

Tiettävästi useita satoja miljoonia kuluttavan Mercedeksen Toto Wolff neuvoi vähän lajilta tuloja saavia talleja elämään suu säkkiä myöten.

– Tämän ei ole tarkoitus kuulostaa mitenkään ylimieliseltä, mutta kenelläkään ei ole velvollisuutta kuluttaa enempää kuin omistaa rahaa, Wolff sanoi.

Ensi vuonna Mercedeksen moottoreita käyttävän Lotuksen Geard Lopez vastasi kommenttiin hienoisella sarkasmilla. Hän huomautti, että vaikka budjettikattoa ei olekaan, eritoten uudet voimanlähteet ovat asettaneet erittäin korkean alarajan tallien kuluille.

– On ihan mukavaa ja kivaa ja niin edelleen sanoa, että ei pitäisi kuluttaa enemmän kuin omistaa rahaa. Mutta loppujen lopuksia tietyt budjettipäätökset ovat pakon sanelemia ihan vain jo sen perusteella, mitä markkinoilla on tarjolla, Lopez totesi.

– Jos menen juttelemaan Pastorin [Maldonado] tai Romainin [Grosjean] kanssa ja kerron heille, että ensi vuonna he tulevat polkemaan autojaan, he eivät tule olemaan kovin innoissaan.

– Tosiasia on, että tänä päivänä vaaditaan minimibudjetti ylipäätään olemassaoloon formula ykkösissä. Ja se minimi on tappanut kaksi tallia.