Rallin maailmanmestari ja entinen meppi Ari Vatanen vaatii, että lokakuulle suunniteltu Venäjän GP on peruutettava Ukrainan kriisin vuoksi. Asiasta kertoo brittilehti Telegraph.

Vatanen sanoo FIA:n puheenjohtajan Jean Todtin olevan huolissaaan kiistanalaisesta tapahtumasta, mutta ranskalainen ei voi tulla julkisuuteen näkemystensä kanssa, sillä hänen ”kätensä ovat sidotut”.

– Minä voin puhua paljon avoimemmin ja vapaammin kuin hän. En tarkoita, että hän on samaa mieltä kaikesta, mitä sanon, mutta hänellä on paljon vähemmän liikkumatilaa, Vatanen sanoi sanomalehdelle.

Suomalainen uskoo, että formula ykkösillä on moraalinen velvollisuus osoittaa, että se ei halua olla tekemisissä offensiivista sotaa käyvän maan, tässä tapauksessa Venäjän, kanssa.

– Tuemmeko me hallintoa, joka on tämän verenvuodatuksen suunnittelijana? Jos me menemme Venäjälle, se lähettää viestin hyväksynnästä. Se viestittää, että tosiasiassa toimiemme perusteella me suvaitsemme, vaikkakaan ei ehkä suorasanaisesti, mitä on tapahtumassa, koska sitä käytetään propagandassa.

Vatanen sanoo, että vastuun kisan peruuttamisesta kantaa F1-sarjan kaupallinen johtaja sekä hänen työnantajansa CVC Capital.

– Usein sanotaan, että formula ykkösten ei pitäisi sekaantua politiikkaan, mutta Venäjän hallinto sekoittaa nyt jo räikeästi politiikkaa ja urheilua. Meidän on siis reagoitava. Bernien [Ecclestone] ja [lajin] omistajien on peruutettava kisa.

– Tilanne on ennennäkemätön sitten toisen maailmansodan ja meidän on kysyttävä itseltämme, kuinka historia tulee muistamaan meidät ja sen, mitä me teimme ja emme tehneet.