Yksi alansa arvostetuimmista julkaisuista, Motor Sport Magazine kertoo veteraanitoimittaja Nigel Roebuckin tuoreessa analyysissä, että Ferrarin poliittinen tilanne on muuttunut kuluvan vuoden aikana organisaatiomuutosten myötä.

Alonson ennakoidaan saattavan vahvistaa lähtönsä tallista mahdollisesti jo ensi viikolla Suzukassa, mutta Roebuck kertoo, että mahdollisen lähdön taustalla ei välttämättä ole yksinomaan kuljettajan oma tahto.

– Vaikkakin insinöörien ja teknikoiden uskotaan hartaasti toivovan Alonson jäävän, yksi osa Ferraria – kärjessään Stefano Domenicalin aiemmin tänä vuonna korvannut Marco Mattiacci – haluaa muuttaa suuntaa ja korvata Fernandon Sebastian Vettelillä, Roebuck kirjoittaa.

– Mutta miksi Mattiacci haluaisi nähdä Alonson lähtevän? Italialaisen puskaradion mukaan siksi, että hän tietää Alonson olevan de facto johtaja tallissa ja Mattiacci haluaa osoittaa päättävänsä asioista, että hänen sanansa on laki.

– Hän uskoo sen olevan helpompaa saavuttaa Vettelin kanssa – eikä vähiten siksi, että toisin kuin Alonso, Vettel ei puhu Italiaa.

Roebuck ui kuitenkin vastavirtaan sen osalta, milloin hän uskoo Alonson jättävän Scuderian – toimittaja arvioi espanjalaisen haluavan odottaa vielä yhden vuoden tallissa nähdäkseen, että onnistuuko se lopultakin autonsa rakentamisessa.

– Olen tosin ollut väärässä aiemminkin, Roebuck päättää artikkelinsa.