Toro Rosson ranskalaiskuljettaja Jean-Eric Vergne toivoisi hänen kotimaansa olevan edustettuna formula ykkösissä ei ainoastaan kuljettajien ja voimanlähdetoimittajan, vaan myös oman GP:n kautta.

Ranskassa on ajettu edellisen kerran kaudella 2008 ja tapahtuman herättämisestä henkiin on käyty neuvotteluja.

– Näkisin sen erittäin mielelläni tapahtuvan. Ranskalaisia ajajia on kolme formula ykkösissä, joten se olisi kaunista. Ranskalla on upea perinne moottoriurheilussa. Uskon, että kaikki rakastaisivat formula ykkösten paluuta, Vergne sanoi GPUpdate.net-sivustolle.

Länsimaiden sijasta uusia kisoja kuitenkin järjestetään enenevässä määrin keskusjohtoisissa talouksissa, uusimpana esimerkkinä Azerbaijan.

– Se ei ole outoa. Me tiedämme, että nämä maat maksavat paljon rahaa päästäkseen formula ykkösiin, eikä Ranska ole sitä, mitä se oli menneisyydessä. Se ei ole yhtä rikas kuin aiemmin. Politiikka on erilaista, kuljettaja selitti.