Entinen Ferrari-insinööri Aldo Costa, joka nykyisin työskentelee Mercedeksen palveluksessa, ei ole yllättynyt ex-työnantajansa ongelmista.

Kauden 2010 Abu Dhabin GP:n epäonnistumisen jälkimainingeissa työnsä Ferrarilla menettänyt Costa kertoo italialaistoimittaja Leo Turrinin blogissa, että organisaatio on keskusjohtoinen ja virheherkkä.

– Strategisia virheitä on tehty, visiotason virheitä, ja erittäin vakavia sellaisia. Ja tietenkään he eivät ole aina tehneet parhaita päätöksiä henkilöstön osalta, Costa sanoi.

– Annan esimerkin: 2008 me kilpa-ajo-osastolla esitimme pyynnön uuden tuulintunnelin rakentamisesta. Me pidimme sitä ratkaisevana seikkana kilpailukyvyssä. Meille kerrottiin, että tämä ei ole asianlaita ja että tarvetta sille ei ole.

Ferrari on viime vuodet kärsinyt ongelmista tuulitullin ja radalla saadun datan korrelaatiovajeesta, mikä johti lopulta siihen, että tallin piti väliaikaisesti käyttää Toyotan fasiliteettia – ja rakentaa itselleen uusi.

– Ferrarilla kaikki päätökset strategiasta ja henkilöstöstä on tehnyt pääjohtaja [Luca di] Montezemolo. Totuuden nimissä hän teki niitä kun Ferrari voitti kaiken ja hän teki niitä kun Ferrari lopetti voittamisen, Costa lisäsi.