Formula 1 -mogulin Bernie Ecclestonin toive saada F1-ajokit Lontoon kaduille on nyt askeleen lähempänä.

Britannian pääministeri David Cameron vahvisti perjantaina vierailullaan Williams-tallin päämajassa, että paikalliset valtuustot ovat saaneet valtuudet sulkea julkisia katuja moottoriajoneuvotapahtumia varten.

– Meillä on mahtavat moottoriurheiluperinteet tässä maassa ja nyt olemme tuomassa brittiläistä moottoriurheilua takaisin brittiläisille teille eduksi paikallisille yhteisöille, Cameronia siteerataan F1Times-sivustolla.

Englannissa ajettiin juuri Ranskan ympäriajon kolme ensimmäistä etappia, jotka saivat arviolta peräti 3,5 miljoonaa ihmistä reittien varsille. Samat mahdollisuudet avataan nyt moottoriurheilulle, millä halutaan tukea alueiden yleistä taloutta.

– Tämän päivän liike antaa paikallisille yhteisöille mahdollisuuden saada taloudellista hyötyä eliittitason moottoriurheilutapahtumien järjestämisestä Ranskan ympäriajon tapaan, Cameron jatkoi.

Lontoon F1-kisan toteutumisen esteenä ovat yhä mm. suuret logistiset haasteet. Toisaalta syksyllä 2014 starttaavan sähköautoilla ajettavan Formula E -sarjan avauskauden päätöskisa ajetaan Lontoon Battersean puiston alueella kesäkuussa 2015.