F1-sarjan rengasvalmistaja Pirelli oli tyytyväinen viikon testeihin Lotus-tallin kanssa Silverstonessa, missä kokeiltiin 18-tuumaisten renkaiden protoyyppiä. Nämä renkaat erottuvat jo ilmeellään nykyisistä matalan profiilinsa vuoksi.

Renkaiden suorituskyky oli kaukana tämän vuoden mallista, mutta sillä ei ollut merkitystä.

– Emme etsineet suorituskykyä näissä testeissä. Prioriteettina oli näyttää ihmisille, miltä F1-auto näyttää erilaisella vanteella, Pirelli-pomoa Paul Hemburyä siteerataan F1-sarjan kotisivuilla.

Hemburyn mukaan Pirelli odottaa renkaidensa kehitystyön kanssa nyt F1-sarjan sidosryhmien mielipidettä siitä, aiotaanko tällaisia renkaita ottaa jossain vaiheessa käyttöön.

– Tarjoamme ihmisille sarjan strategiatyöryhmässä sekä F1-komissiolle kuvia renkaista, jotta ihmiset voivat tehdä päätöksiä tulevaisuuden rengassäännöksistä faktoihin perustuen eikä vain tietokoneella luotujen kuvien avulla. Se oli tämän testin suurin tavoite.

F1-vanteiden mahdollinen vaihto 18-tuumaisiin on tähdätty vuoteen 2017, mutta Hemburyn mukaan niiden käyttöönotto on mahdollista jo vuonna 2016, jos päätökset taustalla etenevät nopeasti.