Formula 1 -talli McLarenin perustajan Bruce McLarenin kuolemasta on kulunut tänään tasan 44 vuotta. Uusiseelantilainen menehtyi kolaroituaan Can-Am-autonsa Goodwoodin radalla Englannissa 2.6.1970. McLaren oli kuollessaan 32-vuotias.

Yhdeksi F1-historian ikonisimmaksi talliksi noussut McLaren syntyi vuonna 1963 nimellä Bruce McLaren Motor Racing. Bruce McLaren ajoi oman tallinsa autoa vuosina 1966-1970 ja saavutti yhden F1-kisavoiton oman tallinsa väreissä. Tuo voitto tuli Belgiassa 1968.

Bruce McLaren saavutti F1-urallaan neljä voittoa, 27 palkintosijaa ja kolme kisan nopeinta kierrosta. Hän oli kahdesti MM-sarjassa kolmas. Hänen perustamansa talli on voittanut 12 kuljettajien ja kahdeksan valmistajien F1-maailmanmestaruutta.

McLaren

@McLarenF1
#OnThisDay 44 years ago our founder Bruce McLaren was killed at Goodwood. #F1 #Legend #GoneButNeverForgotten