Monacon GP:n tuomarina toiminut ex-kuljettaja Derek Warwick sanoo, että Mercedeksen Nico Rosbergin rangaitsemattomuus aika-ajojen jälkeen oli perusteltu päätös.

Rosberg ajoi mutkan pitkäksi Q3:n lopussa, mikä toi keltaiset liput radalle ja vei takanatulijoilta mahdollisuuden parantaa aikojaan. Saksalainen oli tutkittavana ajovirheen tahallisuudesta, mutta ei lopulta saanut jälkiseuraamuksia.

– Meillä oli kaikki Mercedeksen data, mukaan lukien Lewisin [Hamilton] data verrattavissa Nicoon. Meillä oli myös FIA:n data. Oli kuvaa ohjaamosta, lintuperspektiivistä, radalta. Meillä oli kaasu- ja jarrujäljet – kaikki, mitä tarvittiin toivottavasti oikean päätöksen tekemiseen, Warwick listasi Daily Mailille.

Ex-kuljettaja jatkoi sanomalla, että myös itse epäillyn oma kertomus tapahtumista oli merkittävä tekijä tuomiossa.

– Nico oli tuomareiden tiloissa pitkään tiimimanagerin [Rob Meadows] kanssa. En sanoisi, että kuulustelin häntä, minä enemmänkin haastattelin. Varmistin, että kysyin kaikki oikeat kysymykset, Warwick selitti.

– Olen ollut kuvioissa pitkään ja nähnyt ihmisten yrittävän sumuttaa minua. Oliko minulla epäilyksiä? Tietysti oli, mutta hän antoi minulle tarvitsemani vastaukset.

– Tiedän, että salaliittoteorioita on olemassa, mutta F1-kilpa-ajosta ei löydä rehellisempää kuljettajaa kuin Nico. Hän sanoi tehneensä virheen, tuli mutkaan liian kovaa, jarrutti liian myöhään ja lukitsi takapyöränsä.