Kimi Räikkösen alkukausi Ferrarilla on ollut hankala. Suomalaistähti on saanut neljässä kisassa raavittua kasaan vain 11 pistettä, kun tallikaveri Fernando Alonsolla pisteitä on 41. Räikkösellä on ollut myös kosolti huonoa tuuria ja esimerkiksi Sepangissa suomalainen oli kuivalla kelillä Alonsoa nopeampi, mutta sateinen aika-ajo ja Kevin Magnussenin peräänajo kisassa pilasivat viikonlopun.

Kolme viikkoa sitten Kiinassa Räikkönen oli pahiten hukassa alkukauden aikana, ja keskustelu hänen ympärillään on kiihtynyt. Vastauksia Räikkösen vauhtiin on haettu pitkälti ajotyylin sopimisesta tämän kauden autoille ja renkaille.

Räikkösen kisainsinöörinä pitkään McLarenilla ja Lotuksella työskennellyt Mark Slade tuntee suomalaisen erinomaisesti. Räikkönen on ollut vaikeukissa autonsa etupään kanssa – kuten edellisellä Ferrari-visiitilläänkin.

– Kimi on kliinisen puhdas ja hyvin pehmeä ajotyyliltään. Hän tarvitsee auton, joka toimii hänen kanssaan samalla lailla – ei häntä vastaan. Valtaosa niistä autoista, joiden parissa olen tehnyt töitä Kimin kanssa, ovat toimineet juuri niin, Slade selvittää Turun Sanomien haastattelussa.

– Kimillä on aivan erityinen tyylinsä viedä autoa. Siksi auton on toimittava juuri niin kuin hän haluaa sen tapahtuvan hänen ajotyylinsä kanssa. Voin ymmärtää, että jos tiimi on tehnyt eri kuljettajan kanssa töitä pitkään, ja sitten Kimi tulee talliin, kestää aikansa tottua siihen, mitä Kimi tarvitsee.

Slade uskoo, että Räikkösen ongelmat ovat selätettävissä.

– Onhan se yllätys, kun tiedän tarkalleen Kimin olevan edelleen erittäin nopea kuljettaja, hän sanoo Räikkösen ongelmista.

– Siksi yllätys on ollut nähdä, ettei hän ole pystynyt ajamaan niin kovaa, mihin tiedän hänen pystyvän. Selvää on, että heidän on kyettävä ratkaisemaan autossaan ne yksityiskohdat, jotta Kimi pystyy taas ajamaan kykyjensä edellyttämällä tavalla.

Linkki: Turun Sanomien alkuperäinen juttu