Daimler-konsernin hallituksen puheenjohtaja Dieter Zetsche sanoo uuden aikakauden formula ykkösten olevan mielekäs kilpaluokka Mercedes-brändille.

Kauden 2009 jälkeen Brawn GP:n ostanut Mercedes ei nauttinut mestaruustason menestystä ”aeroaikakaudella”, jolloin myös jotkut osakkeenomistajat ennakoitavasti kyseenalaistivat satojen miljoonien satsauksen lajiin.

Kaudella 2014 autojen mekaanisen suorituskyvyn korostuessa talli on kuitenkin dominoinut alkukautta historiallisella ylivoimalla – Mercedes on voittanut Monacon GP:n alla kaikki viisi kisaa ja ottanut kaksoisvoiton neljästi.

– On entistäkin parempi, että teknologinen haaste, jossa tavoitellaan polttoaineen säästöä, taloudellisuutta ja erittäin korkeaa suorituskykyä, on identtisempi liiketoiminnallisen puolen kanssa, Zetsche sanoi Reutersin mukaan.

– Se on juuri sitä, mitä meidän on tehtävä tuotantoautojemmekin kanssa ja me käytämme täysin samoja teknisiä komponentteja. [Formula ykköset] käyvät järkeen entistä enemmän uusien sääntöjen puitteissa.