Mercedes-tallin suunnittelija Aldo Costan mukaan heidän autonsa ylivoimaisuus ei perustu vain F1-sarjan eittämättä parhaaseen, tehdastallin omaan V6-moottoriin.

Mercedes-tehdastalli, ja muut sen asiakastallit McLaren, Williams ja Force India, ovat keikkuneet sarjan kärkipäässä. Costan mukaan Mercedes-tallin ajokin runkokin vetää vertoja neljä edellistä F1-mestaruutta voittaneen Red Bull -tallin luomukseen, mitä monet pitävät yhä F1-sarjan parhaana aerodynaamisesti myös tällä kaudella aiempien kausien tapaan.

– Olemme suurin piirtein tasoissa Red Bullin kanssa aerodynaamisesti. On tietyt kurvit, erityisesti huippunopeat, missä Red Bull on meitä nopeampi. Mutta muissa ratojen kohdissa meillä on etu heihin verrattuna, Costa kertoi Auto Motor und Sport -lehdelle.

– Meidän omien mittauksiemme mukana Ferrari on meitä heikompi, italialaisinsinööri viittaa puolestaan hänen ex-työnantajaansa nykytilaan.

Costa ehti jo aiemmin kumota yleisen harhaluulon siitä, että F1-autot olisivat hidastuneet siirryttäessä viime kauden vapaasti hengittävistä V8-moottoreista kuuden sylinterin turbokoneisiin täksi kaudeksi. Syyt kierrosaikojen hidastumiseen ovat muut (uutinen).

Mercedes-tallin kuljettajat ovat juhlineet voittoa kaikissa tämän kauden kilpailuissa.