Useiden eri F1-kuljettajien kanssa työskentelevä ajovalmentaja Rob Wilson on analysoinut syitä, jotka olivat johtaa kolariin Ferrarin Kimi Räikkösen ja Williamsin Valtteri Bottaksen välillä Bahrainin GP:ssä.

Bottas oli ajaa Räikkösen perään mutkajarrutuksessa, jossa kaksikon välillä oli silminnähtävä nopeusero. Williams-kuljettaja joutui väistämään vasemmalle ajaen hetkeksi ulos radalta välttääkseen kolarin.

Wilson kertoo Peter Windsorin isännöimässä tuoreessa The Racer’s Edge -podcastissa, että tapauksessa ei ole nähtävissä suurta draamaa.

– Kimi työsti maailman upeinta mutkastalähtöä, Wilson kertoi arviokseen läheltäpititilanteen syystä.

– Hän ei ollut kammottavan hidas, mutta Valtterilla lienee olleen hieman enemmän vauhtia ja he vain pääsivät hieman yllättämään toisensa.

– Se varmastikin yllätti Bottaksen ja siinä tilanteessa tulee sanottua ensimmäiseksi, että ”mitä ihmettä hän tekee?”. Räikkönen ajoi hieman hitaampaa, koska hänellä oli vanhemmat renkaat, minkä vuoksi hän keskittyi mutkan ulostuloon.

Wilson arvioi nuoremman kuljettajan olleen tilanteessa lievästi varomaton, mutta reagoineen siihen hyvin.

– Edessä olevaa autoa on pystyttävä ajamaan yhtä hyvin kuin omaansa; on oltava tietoinen, mitä voi tapahtua, ajovalmentaja totesi.

– Hän korjasi tilanteen hienosti käymällä hiukan ulkona ja tulemalla sitten takaisin radalle. Vahinkoa ei sattunut.