McLaren-konsernin toimitusjohtaja Ron Dennis on ottanut kantaa spekulaatioihin formula ykkösten kaupallisen johtajan Bernie Ecclestonen seuraajasta. Miljardööriä uhkaa korruptio-oikeudenkäynti Saksassa alkaen tänä keväänä.

Toimittaja-selostaja James Allen kertoo blogissaan, että johtavia kandidaatteja 83-vuotiaan seuraajaksi – mikäli sellaista tarvitaan – ovat Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner, Valioliigan toimitusjohtaja Richard Scudamore sekä nykyisestä tehtävästään tänä vuonna eroava Sainsbury’s-supermarkettipomo Justin King.

Kysyttäessä Kingin soveltuvuudesta tehtävään, Dennis aloitti toteamalla, että Ecclestone ei ole vielä jättänyt tehtäviään formula ykkösissä.

– Bernie on Bernie. Hänellä on oma lähestymisensä GP-kilpailun kaupallisen puolen optimointiin, hän sanoi blogille.

– Hän on kaikkea sitä, mitä maailma uskoo hänen olevan: tyyliltään poikkeava, erittäin määrätietoinen, varmaankin yksi parhaista neuvottelijoista, joita maailmassa koskaan on nähty.

– Mitä hänelle tapahtuukin, väistämättä tulee olemaan aika, jolloin hän ei enää ole osallisena formula ykkösissä. Onko se edessä kuukausien tai vuosien päästä, ei ole minun päätettävissäni.

”Hänellä olisi edessään melko jyrkkä oppimiskäyrä”

Mitä tulee itsensä Kingin ominaisuuksiin hypoteettisenä F1-toimitusjohtajana, Dennisin kommentit olivat klassista Ronspeakia.

– Tunnen hänet melko hyvin. Osaaminen liiketoiminnassa on osaamista liiketoiminnassa. Mutta hänellä olisi edessään melko jyrkkä oppimiskäyrä, McLaren-pomo selitti.

– Tietenkin hän on intohimoinen moottoriuheilua kohtaan. Se ei ole päätös, jonka minä tulen tekemään. Luonnollisesti minulla on mielipide, mutta ei juuri päätäntävaltaa. Ei ole minun asiani sanoa, kuka Bernien seuraaja tulee olemaan tai milloin.