Jari-Matti Latvala lähtee tulevan viikonlopun Meksikon MM-ralliin itselleen upouudessa tilanteessa. Hän johtaa ensimmäistä kertaa urallaan lajin MM-sarjaa voitettuaan Ruotsissa. Eroa tallikaveri Sebastien Ogieriin on viisi pistettä.

Samalla tämä tarkoittaa sitä, että nykysääntöjen mukaan hän lähtee ainakin avauspäivänä ensimmäisenä tielle.

– Kärsin siitä ensimmäisenä päivänä. Meksikossa ensimmäisen ja toisen auton ero on kaikkein suurin koko sarjassa ja pienenee sitten muiden autojen välillä. Tappiota tulee 0,2-0,3 sekuntia kilometriä kohden. Jos on kylmempi keli tai ei tuule ja pöly jää leijailemaan, niin saan sitten itse siitä apuja, Latvala kertoo SuomiF1-sivuston erikoishaastattelussa.

Latvala vietti jo viime viikon Pohjois-Amerikassa totutellen Kalifornian lämmössä kuumuuteen ja aikaeroon. Kisaa varten hän testasi Espanjassa kuumissa olosuhteissa, koska Meksikossa lämpötila kohoaa kisan aikana jopa 40 asteeseen. Myös korkea ilmanala vaikuttaa auton suorituskykyyn.

– Neljän kuukauden tauko soralla ajamisesta tuntuu. Olen tyytyväinen Espanjassa ajettuihin testeihin. Auto tuntui hyvältä ajaa.

– Olen luonteeltani perfektionisti ja haluan, että auto on just haluamani. Jos se ei ihan ole, niin ajo ei ole välttämättä lähtenyt kulkemaan. Luonnetta on vaikea muuttaa. Mentaalivalmentaja Christoph Treier on tullut mukaan, ja hänen kanssaan on työskennelty, että pääsisin vääränlaisista käytännöistä ja tavoista eroon, kertoo Latvala.

Latvala kertoo kehityskohteistaan ja Meksikon rallin ennakkotunnelmista lisää Panu Markkasen piinapenkki-haastattelussa myöhemmin SuomiF1-sivustolla.

Panu Markkanen
Twitter: @PanuMarkkanen