Long Beachiin Etelä-Kaliforniaan F1-kisaa tuova Chris Pook on esitellyt suunnitelmaansa tapahtumasta paikallisessa mediassa. Idea kisan palauttamisesta Yhdysvaltain länsirannikolle nousi jälleen esille pari viikkoa sitten.

– Me vain haluamme sanoa asiamme, tulla huomioiduksi. Me haluamme, että [viranomaiset] katsovat, mitä me tuomme pöydälle. Se on kaikki, mitä me pyydämme, Pook sanoi Orange County Registerille tällä viikolla.

Pookin arvion mukaan katuradan parantamiseen vaaditut kulut olisivat 9,2 miljoonaa dollaria ja summan maksaisivat järjestäjät itse.

Kaupungille maksettavaa ei syntyisi sen enempää suoraan kuin välillisestikään, sillä järjestäjät eivät aio laskuttaa paikallista julkishallintoa tapahtumasta ja korvaisivat kaikki sille koituvat kulut.

Järjestäjät antaisivat myös kunnan käyttöön muita tarkoituksia varten kaksikerroksisen rakennuksen, jonka järjestäjät rakentaisivat F1-kisaa varten.

Pook myös arvioi Long Beachille koituvia julkis- ja kansantaloudellisia hyötyjä viitaten nyt kahdesti järjestettyyn Yhdysvaltain GP:hen Teksasissa. Miehen mukaan nettoverohyödyt kisasta Austinin kunnalle viime vuonna olivat arvoltaan 4,9 miljoonaa dollaria ja lisä Teksasin taloudelle 17,2 miljoonaa dollaria.