Intian kansallinen moottoriurheiluliitto uskoo maassa ajettavan GP-kisoja tulevaisuudessakin.

Noidassa on kisailtu nyt kolmesti, mutta tapahtuman ajankohdan muutos kalenterissa johti kisan perumiseen kauden 2014 osalta. Nyttemmin sarjan kaupallinen johtaja Bernie Ecclestone on sanonut, että kisa palaa kalenteriin aikaisintaan 2016.

Tapahtuman suurimmat ongelmat eivät kuitenkaan liity sen ajankohtaan, vaan paikalliseen lainsäädäntöön.

Verohaasteita aiheuttaa formula ykkösten luokittelu maassa urheilun sijasta viihteeksi. Lisäksi tavaroiden maahantuontiin liittyvä byrokratia on aiheuttanut talleissa turhautumista.

Paikallisen moottoriurheiluliiton puheenjohtaja odottaa kuitenkin nyt urheiluministeriön päätöstä liiton tunnustamiseksi kansalliseksi urheiluliitoksi.

– Tämä on valitettavaa, mutta kunhan hallitus antaa tunnustuksen, olen hyvin luottavainen, että hra Ecclestonen huolet kaikkoavat, Akbar Ebrahim sanoi Reutersille.

– Kunhan tunnustus on annettu, kuljettajien ei enää katsota olevan viihdetaiteilijoita, vaan urheilijoita.

Mies sanoi paperintyön olevan jo takana ja toivovansa päätöstä asiasta maan toukokuun puolivälissä päättyvien parlamenttivaalien jälkeen.

– Tunnustus ei ole ainoastaan formula ykkösille, vaan se on hyödyllistä Intian moottoriurheilulle ruohonjuuritasolla, Ebrahim lisäsi.