Entinen F1-kuljettaja Allan McNish sanoo Australian GP:n olleen alku peräti neljän uuden kuljettajan nousulle kohti huippua formula ykkösissä.

Skotti arvioi BBC Sportin kolumnissaan, että Williamsin Valtteri Bottas, McLarenin Kevin Magnussen, Red Bullin Daniel Ricciardo ja Toro Rosson Daniil Kvjat ovat kaikki lajin tulevia tähtiä.

– Kaikki neljä ovat alle 25-vuotiaita ja heidän tulevaisuutensa vaikuttaa erittäin varmalta. He sopeutuvat ilman epäröintiä. He eivät näe tätä uutena aikakautena, vaan heidän aikakautenaan.

10 pistettä kisassa ottaneen ja kahteen otteeseen kaukaa perältä kuudenneksi nousseen Bottaksen suoritusta McNish kuvaili seuraavasti.

– Hänen ohituksensa tekivät minuun vaikutuksen. Taisteleminen takaisin kärkeä kohtia tiputtuaan 16:nneksi oli merkki erinomaisesta suorituksesta. […] Muut kuljettajat olisivat saattaneet turhautua siinä tilanteessa ja riskeerata liian paljon. Mutta hän eteni harkitusti.

– Hän noukki kuljettajia kun tilaisuus siihen tuli, eikä syöksypommituksilla, ja saapui kotiin sijalla kuusi, mikä parani Ricciardon hylkäyksen myötä viidenneksi.

– Hänelle oli tiedossa podiumsijoitus [ennen törmäystä ratavalliin], joten tietyssä mielessä tulos oli pettymys. Mutta sen kammottavan kauden jälkeen, jonka Williams viime vuonna koki, he voivat hymyillä, sillä tällä kertaa enemmän on tiedossa.