Caterhamin apulaistekniikkapomo Jody Egginton kuuluu luottavaisempaan ryhmään niiden tallien joukossa, jotka käyttävät Renaultin voimanlähteitä.

Malesialais-brittiläinen talli on vaikuttanut jokseenkiin luotettavalta kauden ensimmäisissä kahdessa testissä. Bahrainissa tallin kuljettajat Kamui Kobayashi, Marcus Ericsson sekä Robin Frijns kokosivat leijonan osan – noin 250 – moottorivalmistajan kierrosmääristä.

– Kaiken kaikkiaan testi on ollut positiivinen meille ja Renaultille, joka on kehittynyt Jerezin jälkeen hyvin siitä, missä silloin olimme, Egginton sanoi.

Tallin nopein kellotus 1:39,855 uupui vielä kärkiajasta seitsemättä sekuntia, mutta aika-ajosimulaatioita ei olla vielä ajettukaan.

– Vauhdin puolesta Kamuin kellotus toisenä päivänä oli ensimmäinen, jolloin me todella aloimme puskea auton kokonaissuorituskykyä ja me tiedämme, että paljon enemmän on tiedossa sekä voimanlähteeltä että autolta kokonaisuudessaan, insinööri selitti.

– Meillä on siis rutkasti syitä olla positiivisia viimeisten testien alla. Meillä on nyt lyhyt tauko, mutta työ täällä Bahrainissa sekä tehtaalla Leafieldissä jatkuu ja me odotamme uutta menestyksekästä testiä täällä torstaista alkaen.