Valtteri Bottasin tulokaskausi on ollut vaikea, sillä hän on edelleen pisteittä eikä Williamsin vauhti ole ollut odotetunlaista. Bottas on kuitenkin esittänyt hyviä otteita ja toivoo vauhdin paranevan entisestään loppukauden ajan.

Bottas kertoo Formula1.comin sivuilla olevansa suhteellisen tyytyväinen alkukauteensa.

– Kun mietin kauden ensimmäistä puolikasta kesäloman aikana, mietteeni olivat aika positiiviset. Mielestäni aloitin elämän Formula 1:ssa erittäin hyvin – joten sanoisin tätä hyväksi ensimmäiseksi kauden puolikkaaksi tulokaskaudellani. Olen oppinut paljon ja minulla on tunne, että olen paljon parempi kuski nyt kuin mitä olin ensimmäisessä kilpailussa Australiassa, Bottas pohtii.

Tulosten valossa Bottas kuitenkin myöntää kauden ollen vaikea.

– Kausi on ollut tähän mennessä vaikea eivätkä tulokset ole olleet sitä mitä haluaisimme, joten siltä kantilta tämä ei ole ollut helpointa aikaa. Yhdessä kuitenkin aiomme voittaa ongelmat. Pastor [Maldonado] ja minä olemme olleet hyvin lähellä esitysten valossa tähän mennessä ja on hyvä, sillä se ajaa molemmat yrittämään enemmän. Välillämme on paljon kilpailua, mutta ei eripuraa tai kateellisuutta. Molemmat haluamme pärjätä tallin hyväksi, Bottas jatkaa.

Bottas ei ole vielä avannut pistetiliään, mutta hän hakee voimaa vuoden 2011 GP3-mestaruudesta.

– Avainhetki Formula 1:siin pääsyyn oli vuonna 2011, kun kilpailin GP3:ssa. Ensimmäisen neljän kilpailun jälkeen en ollut kymmenen parhaan joukossa ja tiesin sen olevan urallani käännekohta, sillä minun oli voitettava mestaruus tai muuten Williams ei olisi pitänyt kiinni minusta. Kauden toinen puolikas oli erittäin hyvä ja voitin GP3:n mestaruuden, sain mahdollisuuden Williamsille kaudeksi 2012 perjantaikuskiksi ja pystyin todistamaan itseni. Toivottavasti pystyn käyttämään ”kauden toisen puoliskon taitoja” taas tällä kaudella, Bottas heittää.