Singaporen GP:n tuomari Derek Warwick on selittänyt Sky Sportsille Mark Webberin ja Fernando Alonson saamia varoituksia jälkimmäisen kyyditettyä ensin mainitun varikolle kisan jälkeen. Webber keskeytti kisan viimeisellä kierroksella radan varteen.

Red Bull -kuski, jolle varoitus oli jo kolmas kauden aikana ja näin ollen johti kymmenen lähtöruudun rangaistukseen, kritisoi tuomareita kovin sanoin. Aussi muun muassa huomautti, että Warwick itse on ottanut urallaan vastaavanlaisen kyydin.

– Minä henkilökohtaisesti sekä tuomarit emme nähneet asiassa mitään vikaa, Warwick sanoi Webberin istumisesta Ferrarin sivuponttonilla.

Ex-kuski kertoi, että varoituksen aiheutti Webberin ja Alonson toiminta ennen kyyditystä, ei kyyti itse.

– Ensinnäkin säännöt vaativat, että et voi lähteä radan reunalta, jos autosi on hajonnut tai räjähtänyt – kuten Markin auto – ilman lupaa ratavirkailijoilta. Mark lähti ilman lupaa.

– Hän juoksi radan reunalle ja heilutti kättään Kimille [Räikkönen] ja Fernandolle ja molemmat hiljensivät. Kimi jatkoi matkaansa, mutta Fernando jäi keskelle rataa kolmosvaihteen mutkan ulostuloon.

– Sitten Mark juoksi radan poikki päästäkseen Ferrarin vasemmalle puolelle. Nico Rosberg tuli Mercedeksellään ja ohitti hänet juuri ja juuri. Mark kiipesi Ferrarin päälle, minkä jälkeen Lewis [Hamilton] saapui ja melkein osui Ferrarin perään. Siinä oli siis kaksi potentiaalisesti vaarallista tilannetta Markille, Warwick selitti.