Vitali Petrovin entisenä managerina sekä Caterham-tallin markkinointiedustajana tunnettu Oksana Kosatshenko arvioi, että Venäjällä on edessään haasteita ensimmäisen F1-kisansa järjestelyiden onnistumisessa.

Al Jazeera raportoi torstaina, että itse rata tullee ajallaan valmiiksi, joskaan luppoaikaa rakentajille ei juuri jää.

Kosatshenko arvioikin televisiokanavalle, että infrastruktuuri ei ole huolenaihe, vaan lähinnä kokonaan uudenlaisen tapahtuman järjestäminen Venäjällä.

– Moottoriurheilun kehitys Venäjällä on varhaisessa vaiheessa. Meillä ei ole kokemusta merkittävien kansainvälisten tapahtumien järjestämisestä, minkä vuoksi järjestyskomitealla on edessään haasteiden muuri, Kosatshenko selitti.

– Yksi niistä on kokeneen henkilöstön puute maassa. F1-kisa vaatii noin 600 kisavirkailijaa, jotka on paitsi koulutettava työhönsä, myös puhumaan englantia. Siinä meillä on suuri ongelma, sillä hyvin pieni osuus väestöstä osaa englantia.

Al Jazeera nimesi haasteeksi myös moottoriurheilun suosion puutteen Venäjällä mainiten anekdoottina, että maassa ei ole yhtään alan erikoislehteä. Myös majoituksen korkea hinta voi jättää Venäjän ensimmäisen F1-kisan katsojaluvut vaatimattomiksi.