FIA:n presidentiksi ehdolla oleva David Ward on syyttänyt vastaehdokastaan ja nykyistä autoliiton presidenttiä Jean Todtia FIA:n kokousten käyttämisestä kirjallisten äänestyslupausten keräämiseen.

Ward ilmoitti asettautuvansa ehdolle presidenttikamppailuun Belgian Grand Prixin jälkeen. Todt puolestaan vahvisti asettuvansa uudelleenvalittavaksi Monzassa viime viikonloppuna.

Herrasmiespeli kandidaattien kesken loppui lyhyeen: Ward julkaisi virallisen lausunnon, jossa ilmoittaa raportoivansa Todtin toiminnasta autoliiton kohtaamisissa FIA:n eettiselle komitealle. Englantilainen syyttää vastaehdokastaan FIA:n kokousten hyödyntämisestä oman edun tavoitteluun.

– On käynyt ilmi, että FIA:n maksamissa kokouksissa ympäri maailmaa on pyydetty eri tahoja allekirjoittamaan kirjallisia sopimuksia, joissa luvataan kannattaa Todtin uudelleenvalintaa. FIA:n vaalit on ehdottomasti hoidettava reilusti, demokraattisesti ja läpinäkyvästi. Uskon, että allekirjoitusten vaatiminen minkäänlaisiin tukisopimuksiin on vakava rike FIA:n sääntöjä vastaan, Ward tykittää ESPN:n mukaan.

The Telegraph kertoo Todtin kieltäneen syytökset minkäänlaisesta luvattomasta toiminnasta.