Valencian katurata ei todennäköisesti palaa F1-kalenteriin ensi kaudelle, raportoi espanjalainen media. Valencian sataman kiertävän radan oli tarkoitus vuorotella Barcelonan kanssa Espanjan GP:n kotiratana vuodesta 2014 lähtien, mutta järjestely näyttää yhä epätodennäköisemmältä.

Dario Sport raportoi paikallisen hallinnon käyvän tällä hetkellä keskustelua vuonna 2007 allekirjoitetun kahdeksan vuoden sopimuksen purkamisesta F1-pomo Bernie Ecclestonen kanssa. Vahvana taustavaikuttimena on lehden mukaan talouden kriisiytyminen. Radan huonosta kunnosta uutisoitiin jo aiemmin tänä vuonna.

– Valencian presidentti Alberto Fabra pyrkii parhaillaan korjaamaan edeltäjältään perittyä Grand Prix-järjettömyyttä, joka on jo lohkaissut omaisuuden julkisesta lompakosta. Hän keskustelee brittipohatan kanssa vähentääkseen sopimuksen keskeyttämisestä aiheutuvan kustannuksen määrää. Barcelonan kanssa ei siis tule tapahtumaan vuorottelua, raportissa kerrotaan.

Dario Sportin mukaan Ecclestone vaatii tällä hetkellä sopimuksen lopettamisesta etuajassa 33 miljoonaa euroa.