Liikkuvan poliisin partio tavoitti autoilla Iisalmessa lauantaiyönä klo 01.20 kaksi vuosina 1993 ja 1994 syntynyttä paikkakuntalaista kilpaa ajanutta miestä, kertoo Pohjois-Savon poliisilaitos tiedotteessaan.

Poliisipartio kiinnitti huomiota Pohjolankatua pohjoisen suuntaan voimakkaasti kiihdyttäneisiin kahteen henkilöautoon.

Henkilöautot ajoivat rintarinnan kohti Kilpivirrantien risteystä, jolloin partio mittasi heidän nopeudeksi 117 km/h (rajoitus 50 km/h). Henkilöautot kääntyivät Kilpivirrantielle, josta ne ehtivät kääntyä takaisin Pohjolankadulle ja jatkoivat Pohjolankatua etelän suuntaan kohti Iisalmen keskustaa.

Kilvanajo jatkui edelleen, jolloin poliisi mittasi henkilöautoille nopeudeksi 112 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Kilvanajo päättyi Pohjolankadulle poliisin tavoittaessa ajoneuvot.

Molemmat miehet määrättiin ajokieltoon ja asian tutkinta jatkuu törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.