Mies ajoi kovaa ylinopeutta moottoripyörällä valtatiellä 11 Ulvilassa. Tapaus sattui sunnuntaina klo 18 aikaan ja sitä tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, tiedottaa Satakunnan poliisilaitos.

Liikkuvan poliisin partio oli menossa tietä Kiikoisten suuntaan, kun vastaan ajoi Ahmauksen kohdalla moottoripyöräilijä silminnähden kovaa ylinopeutta.

Partio kääntyi moottoripyöräilijän perään ja mittasi sille nopeudeksi 7,5 kilometrin matkalla noin 150-160 km/h. Ylinenpään kohdilla partio mittasi keskinopeudeksi 4280 metrin matkalla 192 km/h nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Partion ajaessa moottoripyörän perässä, nopeus kasvoi edelleen.

Eri vaiheiden ja monien ylitettyjen nopeusrajoitusten jälkeen mies saatiin pysäytettyä Porin Lukkarinsannan alueella. Partio seurasi moottoripyöräilijää kaikkiaan reilun 29 kilometrin matkan. Moottoripyörän kyydissä oli matkustaja.

Mies puhalsi alkometriin kahden promillen lukemat Kankaanpäässä. Liikkuvan poliisin partio pysäytti miehen Keskuskadulla sunnuntaina illalla. Puhallus ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan.