Kimi Räikkönen testasi perjantaina GP3-autoa Barcelonassa. Testin mahdollisti Kimin ja suomalaistalli Koiranen GP:n pomon Afa Heikkisen hyvät välit.

Räikkönen ajoi yhteensä 58 kierrosta ja kellotti parhaaksi ajakseen 1.34,780. Aika on reilut puoli sekuntia toukokuussa ajetun GP3-osakilpailun paaluaikaa hitaampi.

– Halusin testata GP3/13-autoa koska ystävälläni Afa Heikkisellä on talli sarjassa ja olen seurannut tarkasti heidän kehitystään ja tuloksiaan kauden alusta lähtien. Olin kiinnostunut näkemään miten auto käyttäytyy, ja sitä oli itse asiassa hauska ajaa, Räikkönen sanoo GP3-sarjan verkkosivuilla.

– Auton käyttäytymisessä oli joitakin kysymysmerkkejä, mutta onnistuimme ratkaisemaan ne suurimmaksi osaksi. GP3/13-auto on hyvä auto nuorille kuskeille, etenkin kun täytyy opetella renkaiden käsittelyä niin kuin meillä F1:ssä.