Itävaltalaiskuljettaja Christian Klien hehkuttaa Pitpassin kolumnissaan Span rataa. Hän ennustaa myös menestystä Mercedes-tallille Spassa ja Monzasa.

– Onneksemme ensimmäinen kisa tauon jälkeen on yhdellä maailman parhaista radoista. Spa-Francorchamps on luultavasti suosikkiratani, se on todella haasteellinen kuljettajille. Siellä on nopeita ja jouhevia mutkia, joissa kuljettajat voivat todella käyttää autonsa downforcea, mikä tekee siitä yhden parhaista radoista kisata, Klien kirjoittaa.

Klien muistuttaa radan muutoksista. Myös Spata on viimeisen vuosikymmenen aikana muovattu turvallisempaan suuntaan ja turva-alueita on lisätty. Se pienentää turvallisuusriskejä, mutta myös vie pienen osan jännityksestä pois.

– Eau Rouge oli paljon vaikeampi 10 vuotta sitten, kun tilaa virheille ei ollut, ja se riski teki mutkasta niin jännittävän kuskeille. Se on toki yhä fantastinen mutka ja rata on upea.

– Mercedes on tyypillisesti ollut vaikeuksia takarenkaiden kulumisen kanssa, mutta niin Spa kuin Monzakin ovat erittäin helliä takarenkaille. Myös huippunopeus on isossa osassa, ja se pelaa Mercedeksen pussiin. Hamilton on kovassa kunnossa ja vain kahden voiton päässä Vettelin pistemäärästä, joten mielestäni häntä ei kannata vielä kirjoittaa ulos mestaruustaistosta.