Formula ykkösissä viimeistä kertaa vuonna 2010 HRT:n ratissa ajanut itävaltalaiskuski Christian Klien kehuu Kimi Räikkösen suorituksia vuolaasti.

– Kimi on tehnyt uskomatonta työtä kahtena viime vuonna. Hän on erittäin nopea, ei tee lähes lainkaan virheitä ja on aina pisteillä, Klien sanoo SuomiF1-sivustolle.

51 osakilpailua ajanut Klien muistetaan Suomessa myös kaveruudestaan Räikkösen kanssa. Klien kertoo lentäneensä kisoista monesti Räikkösen kanssa takaisin Sveitsiin. Klienillä on asunnot Sveitsissä ja Monacossa.

– Emme ole nähneet vähään aikaan. Olin pääosan viime vuodesta Australiassa ja samoin tämän vuoden alkupuolen. Sveitsissä meillä on vain tunnin ajomatka toisillemme, mutta oli helpompaa olla tekemisissä ja tavata, kun ajoimme molemmat F1:ssä. Se on vähän vaikeampaa, jos on eri maanosissa, Klien naurahtaa.

Itävaltalainen ajoi F1:ssä kilpaa Jaguarilla 2004 ja Red Bullilla vuodet 2005-2006. Seuraavat kaudet hän oli Hondan ja BMW Sauberin testikuljettaja. Kaudella 2010 hänen oli tarkoitus kisata BMW:llä, mutta saksalaisvalmistaja vetäytyi ykkösistä. Klien ajoi kuitenkin vielä kolme kisaa HRT-tallissa vuonna 2010.

Christian Klienin haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan myöhemmin tällä viikolla. Klien kertoo ajatuksiaan mm. F1-urastaan, Red Bull Racingin noususta F1-jättiläiseksi, kilpaurastaan Formula 1:n jälkeen ja Itävallan Grand Prix’n paluusta.

Tommi Koivunen