McLaren-tallin virallisen kotisivun blogissa on otettu kantaa kysymykseen tallin kaikkien aikojen nopeimmasta kuljettajasta. Blogin kirjoittajana on yksi aikansa tunnetuimmista F1-journalisteista, Alan Henry.

Tallissa on ajanut muun muassa kolminkertainen maailmanmestari Ayrton Senna, jota yleisesti pidetään kaikkien aikojen suurimpana kuljettajana. Kirjoittaja nimeää kuitenkin parhaaksi muuan suomalaiskuljettajan.

– Minun silmissäni Mika Häkkinen oli varmaankin paras kuljettaja, jonka McLaren koskaan on pestannut. Ennen kuin Senna-fanit hyppäävät puolustamaan kaikkia muita loistavia lahjakkuuksia, jotka ovat ajaneet McLarenilla vuosien saatossa, ymmärrän kyllä!

– Molemmat olivat täysin loistavia kuljettajia, jotka pystyivät napsauttamaan itsensä vauhtiin hetkessä, olivat täysin periksiantamattomia ja kykenivät puristamaan jokaikisen sekunnin murto-osan yliohjaavan autonsa potentiaalista.

– Mikä mielenkiintoista, myöhemmin sain sellaisen mielikuvan heidän ruumiinkielestään radan ulkopuolella, että ainoa silloinen kuljettaja, joka nautti Michael Schumacherin täyttä kunnioitusta, oli Häkkinen. Kun Mika puhui hänelle, Michael kuunteli tarkkaavaisesti. Saksalainen ei olisi kuunnellut juuri ketään muuta koko sarjassa.

Kuka voittaisi McLarenin nopeuskisan?

Henry nimesi tallin suurimpiin kuljettajiin Sennan ja Häkkisen lisäksi yllätyksettä myös Alain Prostin sekä Niki Laudan. McLaren-kuljettajien kuvitteellisen yhteenoton voittajaksi ei nousisi kuitenkaan näistä kumpikaan.

– Kuka olisi nopein tässä teoreettisessa välienselvittelyssä? Maalaisjärki sanoo, että Ayrton pääsisi niskanpäälle vastustajistaan. Mutta maalaisjärki on vain yksi elementti tässä monimutkaisessa yhtälössä. Ymmärrän, miksi Sennaa ja McLarenia arvostettiin niin paljon. Kaikesta huolimatta syvällä alitajunnassani on kiusaava ääni, joka sanoo: ”ei, se on Mika”.