Williamsin Valtteri Bottaksella on jälleen edessään tuntematon rata, kun F1-sirkus palaa kahden viikon tauolta Kanadan GP:n harjoituksissa perjantaina. Bottas toivoo löytävänsä vauhdin heti avaussessioissa.

– Kerta tulee olemaan minulle ensimmäinen Montréalissa ja odotan haastetta innolla.

– Rata on tietyissä suhteissa samankaltainen kuin Monaco – se on katurata, jossa monet mutkat ja suorat ajetaa vallien lähellä. Haasteena näin ollen on löytää auton rajat nopeasti ja käyttää rataa niin paljon kuin mahdollista ottamatta liikaa riskejä.

– Odotan eritoten viimeistä mutkaa, Mestareiden muuria, joka on todella ikoninen, Bottas lisäsi.

– Koska ajan radalla ensimmäistä kertaa, perjantaiaamu tulee olemaan tärkeä auton säätöjen löytämiseksi. Radalla on pitkä suoria, joten hyvää mekaanista pitoa tarvitaan lähdettäessä hitaista shikaaneista sekä hyvää suoranopeutta erityisesti kisassa.

Tekniikkapomo Mike Coughlan kertoo Monacon kisan olleen hyödyllinen pisteettömyydestä huolimatta ja toivoo sen näkyvän tulevana viikonloppuna.

– Meillä oli vaikea viikonloppu Monacossa, mutta me löysimme hyvän suunnan auton kehittämiseksi ja tulemme jatkamaan Kanadassa muutamilla uusilla osilla.

– Työtä on yhä paljon, mutta me olemme luottavaisia, että jokainen tallin jäsen puskee kovaa, jotta voimme päästä takaisin sinne, minne me kuulumme.