Mies ajoi huumepäissään ilman jarruja poliisia karkuun

Päijät-Hämeen poliisipartiolle Heinolassa tuli ilmoitus liikenneonnettomuudesta sunnuntai-iltana klo 20.00 jälkeen, tiedottaa Päijät-Hämeen poliisilaitos.

Ilmoittajan mukaan hänen autoonsa oli törmännyt toinen henkilöauto, joka oli poistunut välittömästi paikalta törmäämisen jälkeen. Hetken päästä poliisipartiota vastaan ajoi Heinolan keskustassa tuntomerkkeihin sopiva henkilöauto, jonka partio päätti pysäyttää.

Pysäytettävän ajoneuvon kuljettaja kiihdytti autonsa vauhtia huomatessaan poliisipartion aikeet. Takaa-ajo kesti joitain minuutteja Heinolan keskustassa. Kaivokadulla poliisiauto pääsi pysäytettävän auton rinnalle, jolloin ajoneuvon kuljettaja pysäytti sen.

Ajoneuvoa kuljetti noin 20-vuotias mieshenkilö ja auton kyydissä oli kaksi muutakin henkilöä. Kuljettajan puhallus oli alle rattijuopumusrajan, mutta huumepikatesteri antoi positiivisen tuloksen. Ajoneuvosta löytyi huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä. Ajoneuvon tarkastuksessa havaittiin, ettei siinä ollut jarruja juuri lainkaan.

Kuljettajaa epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksesta (jarruton ajoneuvo) sekä liikennerikkomuksesta. Ensimmäisen kolarin osalta häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennerikkomuksesta.

Koko kolmikko kiinniotettiin Lahden pääpoliisiasemalle. Ajoneuvosta poistettiin rekisterikilvet.