Poikkeuksellisen vaikeasta alkukaudesta kärsivä McLaren ei ole seuraamassa Williams-tallin tietä toistuvista mestaruuksista jatkuviin vaikeuksiin, sanoo Jenson Button.

F1-sarjan kotisivu tiedusteli Buttonilta, että onko hänellä pelkoa siitä, että paluu tehdastalliksi 2015 – jolloin talli aloittaa kumppanuuden Hondan kanssa – tapahtuu liian myöhään ja McLaren Williamsin tapaan ei kuulu enää sarjan kärkitalleihin.

– Minun ei ole asiallista yrittää puhua siitä, mitä Williamsilla on tapahtunut, Button vastasi kohteliaasti.

– Minulla ei ole kuitenkaan epäilyksiä siitä, että McLaren säilyy F1-tallien kärkikastissa. Olen ollut formula ykkösissä 13 vuotta ja olen nähnyt paljon sinä aikana. En ole koskaan ajanut paremmassa tallissa kuin McLaren ja olen erittäin ylpeä siitä, että olen McLaren-kuljettaja.

– Seuraan sellaisten suurten kuljettajien kuin Bruce McLarenin, Emerson Fittipaldin, James Huntin, Niki Laudan, Alain Prostin, Ayrton Sennan ja Mika Häkkisen renkaanjälkiä.

Button muistuttaa, että talli on aiemminkin kääntänyt tilanteen päälaelleen vaikeina vuosina tai niiden jälkeen.

– Kuten tulee sanottua, McLaren ponnahtaa aina takaisin. 2009, jolloin voitin mestaruuden Brawnilla, McLaren oli varsin kilpailukyvytön alkukaudesta. Melbournessa autot olivat aika-ajoissa 14:s ja 15:s, mutta Unkarissa Lewis [Hamilton] kykeni voittamaan paalulta.

– Usein hyvä vuosi on seurannut huonoa McLarenilla. 2004 talli voitti yhden kisan, 2005 kymmenen. 2006 talli ei voittanut kertaakaan, mutta voitti kahdeksan kertaa 2007. Historia on siis osoittanut, että McLaren tulee voittamaan taas usein ja uskon, että McLaren-Honda -aikakausi tulee olemaan erittäin jännittävä.