Entinen F1-kuljettaja John Watson varoittaa Red Bullia, että Malesian GP:n ohituskohun vaikutukset tulevat vielä näkymään, vaikka talli on tehnyt kaikkensa kohun hiljentämiseksi.

Sebastian Vettel
ohitti tallikaverinsa Mark Webberin kisan lopussa tallimääräyksen vastaisesti. Hetkeä aiemmin australialaista oli pyydetty laskemaan moottorinsa tehoja lupauksella, että hän saisi ajaa voittoon.

– Malesian tapaus on pyyhkäisty maton alle. En tiedä, kuinka kauan se voi siellä pysyä. Uskoisin, että tulemme näkemään yhteenottoja myöhemmin tänä vuonna, Watson sanoi BBC:lle.

”Red Bull on avannut Pandoran lippaan”

Mikäli Malesian tilanne toistuisi, Webber ei kokisi itsellään olevan moraalisia sitoumuksia tallia kohtaan, Watson arvelee.

– Tulee olemaan tilanteita, joissa Webber ja Vettel ovat kaksoisjohdossa. Mikä auktoriteetti varikkomuurilla on nyt kuljettajiensa hallitsemiseksi?

– Voin kuvitella Webberin miettivän: ”tein oikein, mutta minua estettiin voittamasta, ja minulla on tallikaveri, joka ei noudata määräyksiä, eikä saa siitä sanktioita tai rangaistuksia – miksi minun itseni pitäisi siis noudattaa tallimääräyksiä”?

67-vuotias antaa Red Bullille tilanteen jälkihoidosta arvosanaksi hylätyn.

– Minusta talli on osoittanut uskomatonta heikkoutta jättämällä rankaisematta heidän ykköskuljettajaansa ja ovat potkaisseet itseään nilkkaan.

– He ovat tosiasiallisesti antaneet hänen [Vettel] kävellä yli tallipäälliköstä. Red Bull on avannut Pandoran lippaan. Miten kukaan voi enää kontrolloida Vetteliä?