Lotuksen omistajayhtiö Geniin hallituksen puheenjohtaja Gerard Lopez arvioi, että Ferrarin Fernando Alonson voitto Espanjassa ei ollut vahinko. Luxembourgilaisliikemies uskoo F138-auton olevan tällä hetkellä sarjan paras.

Lopez sanoo kuitenkin myös Lotuksen Kimi Räikkösellä olleen mahdollisuudet voittoon kisassa, mikäli taipaleen alkumetrit olisivat sujuneet myönteisemmin. Red Bullin Sebastian Vettel onnistui pitämään paremmin startanneen Räikkösen lähtösuoralla takanaan ja hetkeä myöhemmin Alonso ohitti suomalaisen.

– Me uskoimme, että mahdollisuus voittoon oli olemassa. Me hävisimme kisan heti lähdössä, kun Fernando ja Vettel onnistuivat pääsemään [Lewis] Hamiltonin edelle ja me puolestamme jäimme jumiin ruuhkaan pariin otteeseen. Muuten kisa sujui erittäin hyvin, Lopez kertoi toimittaja Adam Cooperin blogille.

– Auto on supertasainen ja olimme nopeita molemmilla rengasseoksilla, liikemies jatkoi.

Muiden tallien osalta Espanjan GP tarjosi ainakin yhden pienen yllätyksen: kumpikaan Red Bull ei kyennyt voittotaisteluun, eikä lopulta sijoittunut edes palkintokorokkeelle.

– Mercedekseltä me odotimme nopeautta yhdellä kierroksella. Ferrari on varmaankin tällä hetkellä vahvin auto. Red Bull oli kenties hieman odotustemme alapuolella, Lopez sanoi.