Korrutio-oikeudenkäyntiuhan alaisena oleva F1-sarjan kaupallisten oikeuksien haltija Bernie Ecclestone saa tuen työnsä jatkamiselle FIA:n puheenjohtajalta, Jean Todtilta.

Ecclestonea vastaan on odotettu nostettavan syyte kuluvan kesän aikana Saksassa liittyen väitettyihin lahjuksiin formula ykkösten myynnin yhteydessä Bayerische Landesbankilta CVC Capitalille vuonna 2006.

– Hän on täysin oikeutettu tekemään työtään ja hän tekee sitä erittäin hyvin. Lisäksi hän on CVC:n työntekijä, ja päätös on heidän, harvoin haastatteluita antava Todt sanoi saksalaiselle uutistoimisto DPA:lle.

Uutistoimisto Bloombergille viime viikolla puhunut ex-tallipomo Paul Stoddart arvioi, että CVC ei ole halukas kovin herkästi korvaamaan Ecclestonea, sillä korvaajalta voisi kulua vuosia oppia työ.

Stoddart myös lisäsi, että yhä allekirjoittamaton formula ykkösten kaupallinen perussopimus Concorde, jonka on tarkoitus kattaa vuodet 2013-2020, viivästyisi entisestään.

– CVC on puun ja kuoren välissä. Jos Ecclestone pakotettaisiin jättämään tehtävänsä, Concorde-neuvottelut joutuisivat täydelliseen myllerrykseen.