Kauden 1980 F1-mestari Alan Jones on ilmoittautunut suureksi Kimi Räikkösen ihailijaksi.

Australialainen kertoo saksalaisen Motorsport-Total -sivuston haastattelussa, että hänen omasta aikakaudestaan formula ykkösissä on enää hyvin vähän jäljellä ja Lotus-kuski on ainakin luonteensa puolesta viimeinen jäänne.

– Rakastan formula ykkösiä, mutta monella tavalla olen onnellinen, että synnyin silloin kun synnyin. Vaikkakin laji oli vaarallisempi ja monia ihmisiä kuoli, liiketoiminnallinen paine oli paljon vähäisempää kuin nykyisin, Jones sanoi.

– Nykyisin kuljettajat joutuvat saapumaan kisaan viimeistään torstain lehdistötilaisuuteen ja illallisille sponsoripomojen kanssa. Itse en ollut koskaan paikalla ennen perjantaita. Ymmärrän kyllä miksi – tänä päivänä pelissä on paljon enemmän rahaa ja sponsorit odottavat vastinetta, mutta itse en varmaankaan siihen pystyisi.

Jones sanoi Räikkösen ainoana nykyisenä kuljettajana suunnittelevan aikataulunsa oman tahtonsa mukaan ja puhuvan vähän, mutta ”mitä sylki suuhun tuo”.

– Luulisin, että se on juuri syynä hänen suosioonsa. Hänellä on eniten faneja ympäri maailmaa, mutta hän työskentelee vähiten sen eteen. Ihmisten näkevät hänet aitona.

– Muilta kuljettajilta ei tarvitse kysyä muuta kuin vointeja, ja he pölöttävät puoli tuntia. Voit nähdä kuinka he miettivät mitä sanoa: ”voinko sanoa näin, vai pitäisikö sanoa noin?” Tylsää!