Force Indian Adrian Sutil toivoo ”onnensa kääntyvän” kun formula ykköset palaavat kolmen viikon tauolta Barcelonassa tänä viikonloppuna.

30-vuotias aloitti kautensa vahvasti seitsemännellä sijalla Melbournessa, jossa hän tippui kärkipaikoilta vasta viimeisellä stintillään. Kauden toisessa kisassa Malesiassa hyvin alkanut sunnuntai päättyi kuitenkin ongelmaan varikolla molempien kuljettajien osalta. Tämän jälkeen epäonnea on ollutkin tiedossa enemmän kuin tarpeeksi.

– Alku kaudelle oli hyvä, erityisesti kun muistetaan, että minulla oli ainoastaan pari-kolme testipäivää alla, Sutil sanoi.

– Australia oli vahva kisa ja paras mahdollinen tapa palata formula ykkösiin [vuoden tauon jälkeen]. Sittemmin olen ollut epäonninen Kiinassa, jossa minuun osuttiin [Sauberin Esteban Gutierrezin toimesta] sekä Bahrainissa, jossa kärsin renkaan puhkeamisen. Olen ehdottomasti menettänyt pisteitä.

Sutil sanoi, että ei aio jäädä murehtimaan menneitä, mutta Espanjan GP:ssä tärkeää hänelle on joka tapauksessa koota itsensä ja päästä varmasti maaliin.

– Kolmen vaikean, pisteettömän kisan jälkeen on tärkeää suoriutua kisasta ilman onnettomuuksia. Jos pystyn siihen, minulla pitäisi olla vauhtia pysyä kärkijoukossa.

– Minun on tehtävä työni, vältettävä virheitä, ja toivottavasti onneni kääntyy. Kaikkialla, missä olemme tähän mennessä olleet, auto on ollut kilpailukykyinen, joten seuraavissa kisoissa meidän pitäisi päästä pisteille ja lähelle palkintokoroketta.