Lotuksen Kimi Räikkönen lähtee ensi viikonlopun Bahrainin kisaan mielessään kauden toinen voitto. Viime vuonna tallin molemmat kuljettajat olivat palkintokorokkeella, Räikkönen toisena ja Romain Grosjean kolmantena.

33-vuotias oli kisan nopein kuljettaja, mutta yhdestoista lähtöruutu osoittautui lopulta liian isoksi esteeksi voitolle.

– Se oli hyvä kisa meille tallina viime vuonna. Se oli ensimmäinen podiumini Enstonelle ja taistelimme läpi koko kisan, Räikkönen muisteli.

– Aika-ajot olivat meille uhkapeliä, eikä se aivan onnistunut. Menetimme paikan kärkikymmenikössä, mutta onnistuimme käyttämään renkaitamme aika hyvin kisassa, ja taistelimme voitosta, mikä on aina hyvä juttu.

Voiton vei Red Bullin Sebastian Vettel, joka blokkasi melko aggressiivisesti Räikkösen ohitusyrityksen kisan lopulla. Suomalainen sanoo, että tilanteen olisi voinut ratkaista paremminkin.

– Olisin voinut yrittää ohitusta toiselta puolelta! Minulla oli vain yksi mahdollisuus ja valitsin väärän puolen. Sen jälkeen en kyennyt enää taistelemaan, ja toinen sija oli joka tapauksessa aika hyvä tulos, mutta on aina parempi olla podiumin korkeimmalla askelmalla.

– Tämä on rata, jossa en ole koskaan voittanut, joten ehkä tänä vuonna muutan tilanteen.