McLaren on liittynyt tuoreimpana tallina Pirellin kauden 2013 äärimmäisen nopeasti kuluvien renkaiden kritisoijien joukkoon. Kiinan GP:ssä molemmat tallin kuljettajat joutuivat päästämään kilpailijoita helpohkosti ohi, sillä omien sijoitusten puolustaminen olisi näkynyt heti renkaiden suhteettomana kulumisena.

Tallipäällikkö Martin Whitmarsh kuvailee kumien elinkaaren venyttämistä puhtaan vauhdin kustannuksella ”kiduttavaksi”.

– Onhan tämä aika kiduttavaa yrittää suojella renkaita keskeytyksettä alusta loppuun. Se tuntuu jatkuvan loputtomiin, Whitmarsh sanoi F1-kommentaattori James Allenin blogin mukaan.

– Se on tuskallista, ja oli se miten ikävää tahansa minulle, sen täytyy olla paljon pahempaa ajajalle, tallipomo arveli.

McLarenin kuljettaja Jenson Button, jolle Kiinan kisassa riitti ainoastaan kaksi pysähdystä, selvitti miten vaikea haaste renkaiden säästäminen oli:

– Kisa oli melko kummallinen: ei ollut mielekästä taistella, koska muuten me emme olisi päässeet maaliin nopeimmalla mahdollisella aikataululla.

– Yksikin pyörien lukitus tai eksyminen kumin palasten päälle [radan reunuksella] ja renkaamme olisivat pettäneet ja strategia ei olisi toiminut.