Matias Laine nousi yhdeksänneksi ja otti kaksi pistettä World Series Formula Renault 3.5 –sarjan kauden avauskilpailussa Italian Monzassa lauantaina. Joensuulainen joutui starttaamaan kilpailuun 18. lähtöruudusta, josta hän teki vahvan nousun kärkikymmenikköön.

Kuivalla radalla Laine oli taistelemassa jopa viidennestä sijasta, mutta pieni kolarointi pudotti 22-vuotiaan P1 Motorsprtin kuljettajaa. Pistetilin aukeaminen heti kauden avauksessa sai Laineen hymyilemään.

– Tämä on hyvä tulos varsinkin, kun starttiruutu oli niin takana. Siinä sattui pieni kosketus toiseen autoon ja putosin kolme sijaa. Sain ryhmän kuitenkin uudelleen kiinni ja pystyin nousemaan pisteille. Reilun 44 minuutin kisassa riittää pituutta, joten siinä ehtii myös tapahtua. Itseluottamusta tuli hyvin lisää jatkoa ajatellen, Laine summasi lauantaina tiedotteessaan ensimmäisen startin kokemuksiaan.

P1 Motorsportin autot olivat hyvässä vauhdissa ja Laineen tallikaveri Will Stevens oli taistelemassa toisesta sijasta, kunnes britti kolaroi ja joutui käymään varikolla. Stevens ajoi kilpailun nopeimman kierroksen. Kilpailun loppupuolella Laine oli kilpailun nopeimpia kuljettajia.

”Aamulla täytyy onnistua aika-ajossa”

– Sain säädeltyä vauhtia kisassa tarpeen mukaan, joten siinä mielessä tilanne näyttää lupaavalta huomiseen kisaan. Aamulla täytyy onnistua aika-ajossa, jotta on mahdollisuuksia kärkitaisteluun. Tallin kanssa vielä katsotaan mitä sen suhteen voisi tehdä paremmin, Laine sanoi.

Lauantain kilpailun aika-ajossa Laineen tallin P1 Motorsportin rengasvalinnat eivät onnistuneet, kun radan odotettiin kuivuvan. Monzan 5,8 kilometrin mittainen vauhdikas rata pysyi kuitenkin märkänä ja Laine jäi kuivan kelin renkailla kauas kärjestä.

– Aamulla täytyy arvioida keli tarkasti ja tehdä sitten oikeita ratkaisuja mikäli taas on märkää, Laine totesi.

Paalupaikalta kisaan startannut Stoffel Vandoorne karkasi nopeasti omille teilleen ja Fortecin belgialaiskuljettaja ajoi ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi sijoittui Damsin Kevin Magnussen ennen Fortecin Christopher Zanellaa.

Sunnuntaina Wolrd Series Formula Renault 3.5 –sarjassa ajetaan aika-ajo aamulla ja kilpailu iltapäivällä. Eurosport televisioi kilpailun suorana kello 14 alkaen.